Åkander. Nøkkeroser. Nymphaea.
Tropiske. Dagblomstrende.
Nymphaea Blue Hybrid 00V0B2 Tropisk.  Kr. 300 for en aflægger med knopper, klar til blomstring.
Nymphaea caerulea. Lys blå. Sætter frø.
Nymphaea capensis.

Nymphaea Daubeniana. Blå. Mini.
Nymphaea gigantea. Den plante hvis blomst er længst åben. Blå.
Nymphaea heudelotii. Meget lille plante. Kun samlere.
Nymphaea micrantha.  West Africa. Medium.
Nymphaea Mrs Martin E Randig. Violet-blå.Nymphaea Blue Hybrid 00V0B2.
Tropisk Nøkkerose / Aakande. Blue Water Lily Hybrid.
Palle Holm Hansen. Nymphaeaman.
På grund af overvældende efterspørgsel af blå Nøkkeroser kan jeg for tiden ikke levere planten.
Finder du ikke blå Nøkkeroser i planteskolen, skal du være velkommen til at komme på venteliste,
hvis jeg skulle få afbestillinger.

Tropisk Nøkkerose Blue hybrid nr.00V0B2 er en nem og meget smuk nøkkerose for dem, som drømmer om, eller endnu ikke har prøvet en tropisk nøkkerose.


Om Planten.

Blue hybrid 00V0B2 udmærker sig ved at tilpasse sig i størrelse alt efter hvor, den bliver plantet.
En lille container, balje, akvarie, spand eller lignende giver en lille plante, som vil blomstre alligevel. Visse nøkkeroser blomstrer ikke, før de når en vis størrelse, men det gælder ikke for denne plante.
Bliver den udplantet under større eller store forhold, vil den kvittere med, ikke flere, men større blomster, som kan kan blive 20 centimeter i diameter eller mere. Blomsten er blå og velduftende og rejser sig fri af vandet, modsat de vinterhårdføre planter, hvis blomster normalt ligger på vandoverfladen. Planten er mere blomsterrig end vi kender fra de vinterhårdføre typer.
Omtalte Blue hybrid 00V0B2 er resultatet af et af mine krydsningsforsøg, og har derfor ikke noget andet navn. Blomsten er ikke væsentlig forskellig fra andre blå nøkkeroser, idet mange af dem ser temmelig ens ud i deres opbygning. Ved køb af blå nøkkerose kan den ene være lige så god som den anden, når det alene drejer sig om blomsten. Der kan være forskel på, hvor blomsterrig en plante er. 00V0B2 er en af de bedste, jeg har testet.Vandtemperatur.

Vandtemperatur over 18 grader C. er at foretrække. Koldere vand vil få planten til at gro langsommere eller helt gå i stå i væksten. Jo højere vandtemperatur des flere blomster vil være åbne på én gang, og hver blomst er åben i 4 dage, hvorefter blomsten normalt forsvinder ned under vandoverfladen.


Vanddybden.

Vanddybden er ikke så vigtig, men fra 5 til 40 centimeter vil være passende. Udplantning/dyrkning af tropiske nøkkeroser i større damme og søer kan ikke anbefales, da der skal en usædvanlig god dansk sommer til for at opnå tilstrækkelig høj temperatur til at planten udvikler blomster nok.


Plantning.

Planten plantes som alle nøkkeroser og åkander i en lukket potte. Pottestørrelse eller jordmængde fra 0,5liter potte til en 10 liter spand vil være passende. Brug altid "åkandejord", som er ganske almindelig havejord med eller uden ler. Sand og grus kan også bruges. Brug aldrig sphagnum eller klyner.Vinteropbevaring.

Tropiske nøkkeroser kan IKKE overvintre ude i danmark og skal ind eller anbringes i passende vandtemperatur. Mellem 15 og 18 grader C vil være fint.
Med en passende lyskilde vil planten fortsætte blomstringen vinteren igennem, idet denne nøkkerose ikke behøver en hvileperiode. Lyskilden behøver ikke at være en bestemt type, bare lyset er kraftigt nok. Det er svært at sige, hvor mange lux/lumen der kræves i forhold til plantestørrelsen. I stedet for 400w drivhuslamper er jeg ved at teste lavenergipærer og LED lys. Små tropiske nøkkeroser/åkander bliver belyst med 1 stk. LED pære og store planter med 3-6 stk. pærer. Størrelsen er 12W 2700K.


Salg af tropisk nøkkerose/aakande.

Tropiske nøkkeroser kan af og til købes i enkelte planteskoler. De fleste planteskoler har vandplanter forår og sommer.
Hvem/hvor/hvilke nøkkeroser/åkander/vandplanter, der produceres i Danmark, udover min egen produktion, er jeg ikke klar over, men prøv at søge på nettet.
Blomsten 1 dag.
Blomsten 1 dag.
Blomsten 1 dag.

Blomsten 1 dag.
Blomsten 1 dag.
Blomsten 1 dag.

Blomsten 3 dag.
Nymphaea 00V0B2
Blomsten 3 dag.

Nymphaea Blue Hybrid 00V0B2. Tropisk Nøkkerose Blue Hybrid. /Aakande Blue Hybrid. Blue water lily.
Nymphaea Blue Hybrid 00V0B2. Tropisk Nøkkerose Blue Hybrid. /Aakande Blue Hybrid. Blue water lily.
Nymphaea Blue Hybrid 00V0B2. Tropisk Nøkkerose Blue Hybrid. /Aakande Blue Hybrid. Blue water lily.


http://www.watergardenersinternational.org/
Water Gardeners International

Til sidens top.

Siden er sidst opdateret: 2014 03 27.

Palle Holm Hansen.    8543 Hornslet.    Mobil: 22351340    Mail: vandhuldk@gmail.com
gixmo.dk